foto-pop up store

OVER WATTSNEXT

OVER WATTSNEXT

WattsNext is een community voor Zeister huishoudens die zelf of samen met de buurt aan de slag gaan met energiebesparing. Dit doet WattsNext door het stimuleren en ondersteunen van energiebewust(er) gedrag en het aanjagen van projecten rond collectieve energiebesparende maatregelen en lokale opwek van duurzame energie.

Missie

De missie van WattsNext is dat we als energieke samenleving samen en eenvoudig impact kunnen hebben, door elkaar te inspireren en stimuleren om ideeën te delen en uit te voeren.

Doel

Het doel van Watts Next is tweeledig. Het gaat om energiebesparing bij huishoudens en is tevens een experiment met nieuwe vormen van samenwerking tussen bewoners, winkeliers, bedrijven en gemeente. stimuleren we investeringen gericht op duurzame energieopwekking en/of isolatie, omdat juist ook eigen opwekking leidt tot bewuster gedrag.

Gerealiseerde campagnes door WattsNext
fb-foto-16

WattsNext heeft twee landelijke prijzen
(De Knop Om van AgentschapNL en een CrowdBeat-project) gewonnen voor haar innovatieve aanpak. Deze aanpak van WattsNext zorgt ervoor dat we als burgers en ondernemers samen verantwoordelijkheid nemen voor duurzame energie en energiebesparing in de eigen wijk. Samen vormen we een lokale community en geven we vorm aan het project. De energieke samenleving doet het werk!

De WattsNext pilot is in 2013 mogelijk gemaakt in samenwerking met

Eneco
SME Advies
Gemeente Zeist
PGGM
Stedin.

De WattsNext teams

Friends Jumping into the Ocean
Kernteam

Wat wij gemeen hebben is dat we met elkaar meer duurzame impact willen creëren en willen bijdragen aan een duurzamer Zeist.

Jitske Tiemersma: Initiatiefnemer – bewoner Wilhelminaparkbuurt Zeist. Zelfstandig organisatie­adviseur, sociaal onder­nemer en expert buurt­projecten Energieke Buurt.

Evelien Raap: projectleider – bewoner Wilhelminiaparkbuurt en voorzitter buurt energiecooperatie SpoorZon.

Charlotte Post: communicatie – in het dagelijks leven naast filmproducent een actieve duurzame doener.

Jan van der Bremer: coordinator energiecoaches – bewoner Hoge Dennen en zeer bevlogen ervaringsdeskundige op het gebied van energiebesparende maatregelen.

Arnout van Dijk: bewoner Valckenbosch kwartier. Zelfstandig ondernemer met hart voor duurzaamheid en MVO.

Michel Muurmans: bewoner Lyceumkwartier en heel veel ervaring met duurzame energievoorziening en monitoring.

Hawaiian Green Sea Turtle
Coaches

Hieronder stellen de coaches zich voor.

fb-foto-11
Projectteams

Hieronder stellen de projectteams zich voor.